Ystävyys on kullankallista. Monilla meistä on kokemuksia ystävyyssuhteista, jotka ovat ajan saatossa hiipuneet. Tosiystävistä kannattaa kuitenkin ehdottomasti pitää kiinni ja tässä on muutamia tunnusmerkkejä, joista tunnistat todellisen ystävän! Olet onnekas, että sinulla on oikeita ystäviä, sillä heitä on harvassa – ja valitettavan monella ei ole yhtään läheistä, jonka kanssa voisi jakaa elämän ilot tai surut.
Pelaa ystävien kanssa myös CasinoEurolla klikkaamalla tästä!
Ystävyys ei ole yksipuoleista
Onko sinulla ystävä, jolle sinun tarvitsee aina soittaa tai jota sinun tarvitsee kutsua jonnekin? Ottaako hän yhteyttä sinuun vain silloin, kun hänellä on tiukka paikka tai hän haluaa jotain?
Todellinen ystävyys perustuu molemminpuoliseen yhteydenpitoon eli soitteleminen, Facebook-viestien lähettäminen ja tekstareiden kirjoittaminen tapahtuu molemmista suunnista. Vaikka yhteydenpidon väliin tulisi pitkäkin tauko, juttu voi jatkua siitä, mihin se viimeksi jäi. Ystävä ajattelee sinua ja ottaa sinuun yhteyttä, kun tulet hänelle mieleen.
Toisinaan voi käydä niin, että havahdut itse olevasi aktiivinen osapuoli, joka aina soittaa toiselle ja kyselee kuulumisia tai ehdottelee aktiviteetteja. Voit testata ja pitää hieman paussia sekä seurata, kauanko kestää, että hän ottaa itse sinuun yhteyttä ja ehdottaa esimerkiksi kahvilla käyntiä tai jotain muuta aktiviteettia. Tähänkin on toki poikkeuksia – jos ystävälläsi on vaikea elämäntilanne ja hän kärsii esimerkiksi sairaudesta, tilanne on ymmärrettävä, sillä hänellä ei välttämättä riitä energiaa ystävyyssuhteen ylläpitoon ja juuri sinun yhteydenpitosi on korvaamatonta. Yhteydenpitosi voi auttaa lähimmäistäsi vaikeiden aikojen yli.
Jos koet, että ystävä vie sinulta jatkuvasti enemmän energiaa kuin mitä hän on valmis itse antamaan sinulle, on hyvä miettiä, onko ystävyys sen arvoista. Ihmissuhteet perustuvat vuorovaikutuksiin ja molempien kuuluu saada suhteesta irti positiivisia asioita. Jos sinusta alkaa tuntua siltä, että ystävyyssuhde on yksipuolinen tai jopa kuormittava eikä sinun huolillesi ja murheillesi ole tilaa, kannattaa myös miettiä ystävyyssuhteen päättämistä.
Ystävä on aidosti onnellinen puolestasi
Ystävyyssuhteen aikana voi tapahtua merkittäviä muutoksia erilaisissa elämäntilanteissa – jompikumpi voi esimerkiksi löytää uuden rakkauden, erota, saada lapsia tai lastenlapsia tai jopa rikastua merkittävästi. Tosiystävä on ihminen, joka iloitsee aidosti puolestasi iloisista käänteistä elämässäsi. Oletpa sitten löytänyt huippukomean uuden miesystävän tai saanut merkittävästi lisää rahaa, hän osaa jakaa ilosi kanssasi ja olla aidosti onnellinen puolestasi.
Valitettavasti joillain meistä on myös sellaisia ystäviä, jotka ovat kateellisia tai joille tulee pahansuopia ajatuksia mieleen toisen menestyksestä tai hyvästä onnesta. Jätä tällainen ystävä omaan arvoonsa ja keskity heihin, jotka haluavat oikeasti kulkea rinnallasi elämäntilanteestasi huolimatta.
Ystävä hyväksyy sinut juuri sellaisena kuin olet
Tosiystävä arvostaa sinua omana itsenäsi. Hän ei yritä muuttaa sinua, vaan hyvää sinut hyvien ja huonojen puolien kanssa. Hän ei välitä tai arvostele ulkonäköäsi, vaan pitää sinusta juuri sellaisena kuin olet. Vaikka olisitte kovinkin erilaisia, hän näkee erilaiset mielipiteet vahvuuksina ja ilahtuu kuullessaan uudenlaisia näkökantoja aiheesta.
Jos ystäväsi yrittää muokata mielipiteitä, pukeutumistyyliäsi tai vähätellä ideoitasi tai saavutuksiasi, kannattaa miettiä, mistä kyseisessä ystävyyssuhteessa on oikein kyse. Toisen mielen pahoittaminen tai jopa tahallinen loukkaaminen ei kuulu ystävyyssuhteeseen.
Toivottavasti löysit näistä tunnusmerkeistä asioita, jotka ovat ilahduttaneet myös sinua ja ystävääsi. Jos huomasit kaikkien positiivisten kohtien täyttyvän, voit onnitella itseäsi – sinulla on ainakin yksi tosiystävä!