Tuntuuko, että rahat menevät sitä mukaa kun ne tulevat tilille? Jos sinulla on vaikeuksia päästä vauhtiin säästämisessä, kokeile näitä helppoja vinkkejä:

1.   Hoida luottokorttivelat pois

Kuukausittaiset velkojen lyhennysmaksut ovat varsinaisia rahanimijöitä. Joten säästämistä aloitellessa on tärkeää maksaa pienet lainat ja luottokorttilaskut pois aivan ensimmäiseksi.

2.   Säästä ruokalaskussa

Ruokaan saattaa mennä valtavia summia rahaa aivan huomaamatta, mutta onneksi ruokalaskusta on usein helppo säästää, kun toimii suunnitelmallisesti.

Paras tapa säästää on suunnitella viikon ateriat etukäteen ja tarkistaa mitä kaapeista jo löytyy, ennen kuin lähtee kauppaan. Jos mahdollista, käy kaupassa vain kerran viikossa, äläkä unohda kauppalistaa.

Ole kuin Ridge! Nappaa CasinoEurolle 100% talletusbonus 100 euroon asti!

3.   Peru turhat tilaukset ja jäsenyydet

Jos kirjoitat ylös kaikki jäsenyydet ja voimassa olevat tilauksesi, näyttääkö lista tältä?

  • Netflix ja Spotify -tilaukset
  • Aikakauslehti
  • Sanomalehti
  • Kuntosalikortti
  • Sovellusten kuukausittaiset maksut

Peru kaikki jäsenyydet ja tilaukset, joita et käytä aktiivisesti! Vaikka yksittäin 10 tai 20 euron kuukausimaksut sinne ja tänne eivät tuntuisikaan heiluttavan talouttasi, kertyy niistäkin vuositasolla jo huomattavia summia. Puhumattakaan siitä, jos tilauksia ja jäsenyyksiä on useita.

Mieti voisitko jakaa suoratoistopalveluiden tilauksia perheenjäsenten tai ystävien kanssa silloin kun tämä on mahdollista. Esimerkiksi Netflixillä on mahdollista valita sopimus, johon kuuluu ohjelmien katselu kahdelta tai useammalta näytöltä yhtä aikaa.

4.   Siirrä rahaa automaattisesti toiselle tilille

Helppo tapa säästää rahaa huomaamatta on asettaa automaattinen tilisiirto. Heti kun palkka tulee tilillesi, valitsemasi summa siirtyy toiselle tilille. Kokeile säästää 10 % palkastasi. Jos tämä tuntuu liian suurelta summalta, säästä vähemmän. Pienikin summa on askel eteenpäin.

5.   Pienennä energiankulutustasi

Tiesitkö että voit säästää rahaa sähkölaskussasi tekemällä pieniä muutoksia elintapoihisi? Aloita lyhyemmillä suihkukäynneillä, pesemällä vaatteet vain silloin kun ne ovat todella kaipaavat pesua, asentamalla LED-valot ja niin edelleen. Päivitä myös kodin sähkölaitteet uusiin, mikäli budjettisi tämän sallii, sillä vanhat sähkölaitteet voivat olla todellisia sähkösyöppöjä.

6.   Tarkista puhelinliittymäsi sopivuus

Vastaako puhelinliittymäsi tämän hetken tarpeitasi? Tarkista, että et maksa turhaan liikaa esimerkiksi datapaketista tai puheluminuuteista, varsinkin jos kotoasi löytyy WiFi. Harkitse myös palveluntarjoajan vaihtamista, sillä näin voit usein saada edullisemman liittymätarjouksen.

7.   Kokeile ostolakkoa

Osta vain välttämätön viikon ajan. Kokeile sitten laajentaa ostolakkosi kuukauden mittaiseksi. Vastusta kiusausta lähteä kaupungille tai selata nettikauppojen valikoimia. Lähde sen sijaan vaikka ulos luontoon.

8.   DIY – Korjaa ja rakenna itse

Ennen kuin heität rikki menneen asian pois, kokeile voisiko sen vielä korjata. Ohjeita mihin tahansa sukan parsimisesta hyllyn korjaamiseen löydät esimerkiksi YouTubesta. Kokeile myös valmistaa ja rakentaa asioita itse.

9.   Myy kaikki tarpeeton

Käy läpi kaappiesi sisältö ja konmaritus-oppien mukaisesti: hankkiudu eroon kaikesta mikä ei tuo sinulle iloa. Sen sijaan että kärräisit kuorman kaatopaikalle, myy tavarat Facebookin myyntiryhmissä, kirpputorilla ja Tori.fi-sivustolla.


Kuva: Unsplash

[mc4wp_form id="278"]